Az igazán varázslatos karácsony nem lehet teljes a népszerű és kedves karácsonyi történtek nélkül. Röviden bemutatjuk azokat a meséket, amelyek minden gyermeket és felnőttet elvarázsolnak a téli hónapokban. Nincs is jobb, mint egy meleg kakaó társaságában együtt hallgatni a szívet melengető történeteket.

A karácsonyi ének

A történet főszereplője a ravasz és gazdag Mr Scrooge volt. A városban szenteste mindenki bolodg volt, az emberek kellemes karácsonyt kívántak egymásnak, de a fösvény Scrooge csak ült otthon, nem ment az emberek közé. Hirtelen megjelent a múlt szelleme és megmutatta neki, milyen magányos volt gyermekkorában, hiszen a szülei teljesen magára hagyták.

Ezután megjelent a jelen szelleme és megmutatta, hogy még a szegény családok is nagyon boldogok tudnak lenni karácsonykor. Ezután következett a jövő szelleme, ami elvitte a Scrooge urat a temetésére, ahol láthatta, hogy mindenki csak kritizálja őt. Scrooge végül úgy döntött, hogy megváltoztatja jövőjét, ezért hatalmas karácsonyi partit adott a házában, ahova a legszegényebb családokat is meghívta, később ezért a város egyik legkedveltebb embere lett.

Rudolf, a vörösorrú rénszarvas története

Rudolfnak, a kis rénszarvasnak nagy piros orr volt, ellentétben a többi rénszarvassal. Egy nap Rudolf elment a mikuláshoz és megkérte, hogy adjon neki munkát, de sajnos még túl fiatal volt hozzá. Ezt hallva egy másik rénszarvas kigúnyolta Rudolfot a nagy piros orra miatt, Rudolf ezért nagyon szomorú lett.

Amikor a mikulás indult volna az ajándékok kiosztására, hatalmas hóvihar támadt, ezért a kis Rudolfot hívta segítségül, akinek piros orra világított a sötétben, így a hóvihar ellenére is odataláltak a gyerekekhez. Rudolf így megmentette a karácsonyt és végül hősként tekintettek rá.

A kis gyufaárus lány története

A történet egy szegény kislányról szól, aki az apjával együtt élt. Szilveszter éjjelén az apja kiküldte az utcára, hogy gyufát áruljon, de rettenetesen hideg volt odakinn, ráadásul egy lélek sem volt az utcán. Félt üres kézzel hazamenni, mert arra számított, hogy az apja megveri.

Nagyon fázott, de végül rávette magát, hogy meggyújtson egy gyufát, ami kandallóvá változott és felmelegítette, de a látomás hamar eltűnt. Amikor meggyújtotta a második gyufát, egy étkezőasztalt látott telis tele ételekkel, de sajnos az is eltűnt. A harmadik gyufa meggyújtása után egy gyönyörű karácsonyfát látott, majd lelki szemei előtt megjelent szeretett nagymamája...

A kis karácsonyfa

A történet egy kis karácsonyfáról szól, aki nagyon szégyellte magát, amiért alacsony volt. Egy nap az emberek a közelében élő összes nagy fát kivágták, hogy hajókat építsenek. Őt is fel akarták használni faanyagként, de túl kicsinek találták, ezért ott hagyták. Hónapokkal később egy veréb repült a fára és elmesélte, hogy a nagy karácsonyfákat feldíszítik. Ezt hallva a kis fa arra vágyott, hogy ő is díszes karácsonyfa lehessen.

Egy szegény család végül hazavitte a fát karácsonykor és csodálatosan feldíszítették. Égőket, gyertyákat és csengettyűket akasztottak rá, a gyermekek pedig imádták a kis fenyőfát. Karácsony másnapján a kis fát bedobták a sufniba, hiszen már nem volt rá szükség.

A kis fa ismét magányosnak érezte magát, de a házban lakó kisfiú észrevette, hogy szomorkodik a fa, ezért azt javasolta a családjának, hogy a kis fát vigyék ki újra az erdőbe. Így hát újra ültették, a kis fa pedig nagyon boldog volt, hogy újra az erdőben lehetett. A család ezután minden évben újra kiásta karácsonykor, majd az ünnep végeztével visszavitték az erdőe. A kis fa halából egyre jobban növekedett, hogy még több örömet okozzon a családnak.