Minden évben többmillió háztartás szembesül a nagy dilemmával: műfenyő vagy élő fa legyen az ünnep fő dísze? A karácsonyfa minden otthon ünnepi dekorációjának középpontja, ezért elengedhetetlen a helyes választás. Ha idén is nagy döntés előtt állsz, íme néhány érv, hogy miért műfenyőt válassz.

Mert olcsóbb

A műfenyőt hosszú éveken keresztül felhasználhatod, így a kezdeti befektetés idővel többszörösen megtérül. Attól függően, hogy milyen árkategóriájú műfenyőt választasz, a műfenyő olcsóbb is lehet, mint a valódi fa, bár hosszú távon még egy drágább modell is hamar megtérül. Ha minimalizálni szeretnéd az ünnepi költségeket, akkor a műfenyő a lehető legjobb választás.

Mert kényelmes

Ha mozgalmas életet élsz, a műfenyő a legjobb választás lehet számodra. A fa felállítása és díszítése után nem igényel karbantartást, öntözést, nem kell farigcsálnod, majd zsebkendőkkel stabilizálnod a dülöngélő fát.

Nem kell porszívóznod a tűleveleket, tehát attól sem kel tartanod, hogy tavasszal a talpadba szúródott tűlevéllel kell küzdened. Mindemellett a műfenyőt online is megrendelheted. Hát van ennél kényelmesebb megoldás?

Mert könnyű szállítani

A műfenyők méretükhöz képest könnyűek, a nagyobb modelleket pedig darabokra lehet bontani. Mindemellett dobozban szállítják őket, majd fabontáskor ugyanebben a dobozban boldogan és biztonságban elvannak jövő évig.

Aki már vásárolt valódi fát, tudja, hogy nehezen szállítható, ráadásul a gyantát sem könnyű kitisztítani az autókárpitból. Egy műfenyő esetén akkor sem lesz ilyen problémád, ha a legnagyobb modellt választod.

Mert nincs vele gondod újévkor sem

A természetes fa hazaszállítása egy dolog, de szembe kell néznünk azzal is, amikor lebontjuk a fát. Ez általában hatalmas logisztikai problémát jelent és általában még nagyobb rendetlenséggel jár, mint a felállítása.

Az élő fát nem dobhatod a kukába, kandallóban elégetni sem szerencsés. Amennyiben nem szeretnél fogpiszkálógyárat nyitni, a mesterséges fa lesz a legjobb megoldás számodra. A műfenyőnek elég a padlásra feljutnia a kényelmes dobozában, hogy következő évben ugyanazon pompájában lehessen az otthon legfőbb dísze.

Mert tökéletesen néz ki

Minden otthon más elrendezésű, ezért igen nehéz megtalálni a megfelelő méretű és formájú élő fenyőt. A természetes fák általában nem szimmetrikusak, gyakran túl széles a törzsük, ami megnehezíti az állítást, ráadásul lehetetlen jól elhelyezni kisebb helyiségekben.

A műfenyők tökéletesen festenek minden oldalról, nem kell a foghíjakat a sarok felé fordítanod. Emellett minden méretben és fajtában elérhetőek, tökéletesen szimmetrikusak, akár a szoba közepén is kitűnően mutatnak, emellett kellőképpen stabilak is.

Mert biztonságos

A biztonságnak minden esetben elsődleges szempontnak kell lennie, amkor bármit az otthonodba viszel, a műfenyő itt is 10/10-es eredménnyel végez. A valódi fák kiszáradnak, ezért fokozottan tűzveszélyessé válnak, jobb, ha a csillagszóróról is lemondasz. A műfenyők viszont égésgátló anyagból készülnek, így teljesen biztonságosak. Bármelyik fát is választod, tartsd távol a nyílt lángtól és az égőket se hagyd bekapcsolva éjjel.

Mert nem allergén

Sokan allergiások a természetes fákra, amit a karácsonyfákon növekő több mint 50 különböző penészgomba okoz. Ezek imádnak szaporodni a kellemes, meleg otthonokban. Többek között ők felelősek a megfázáshoz hasonló, asztmás tünetekért is. A műfenyő természetesen nem tartalmaz allergén anyagokat, így kap még egy plusz pontot.

Mert jót teszel a környezetnek

Arról ne is beszéljünk, hogy a természetes fák kivágása és felhasználása nem kimondottan környezetbarát megoldás. Amennyiben műfenyőt választasz, azzal a természet védelmére is voksolsz. Amennyiben a természetes fa illatát hiányolnád, erre is van megoldás, hiszen már számos fenyő illatű párologtató és illóolaj kapható, amik valódi fa illatát tükrözik.

Reméljük, sikerült hozzásegítenünk a döntéshez. Ha még mindig nem győztünk meg, látogass el bemutatótermünkbe és csodáld meg magad a lehengerlő szépségű, élethű fákat. Több mint 10 éves tapasztalattal a hátunk mögött azt tanácsoljuk, válassz idén műfenyőt, mert nem fogod megbánni.