Lassan itt az ideje kiválasztani a tökéletes karácsonyfát. Vajon a masszív tűleveleiről ismert lucfenyő fenyő illik hozzád a legjobban? Vagy mit szólnál egy élénkzöld erdei fenyőhöz, ahol bőven akad hely a dekorációnak? Esetleg a miniatűr fákat részesíted előnyben, amely akár a kisasztalon is elfér? Hadd mutassuk be a legnépszerűbb karácsonyfa típusokat, hogy megkönnyítsük a választást!

Nordmann fenyő

A méltán népszerű nordmann fenyő az egyik leggyakoribb választás karácsonykor. Ha igazán szép, tartós fát keresel, akkor a nordmann remek választás, hiszen melegben is viszonylag soká megtartja leveleit. Másik előnye, hogy tűlevelei nem szúrósak, így a kisgyermekes családok előszeretettel voksolnak erre a típusra.

Igen terebélyes mérete miatt csak nagy terekben mutat jól, ezért, ha kis asztalra tervezel fát, ezt a típust húzd ki a listáról. Borsos ára még nagy hátrányt jelenthet. Ha mégis a nordmann mellett döntesz, vess egy pillantást kínálatunkban szereplő műfenyőre, ami biztosan nem okoz majd gondot a pénztárcádnak sem.

Lucfenyő

A lucfenyő az egyik leggyakrabban vásárolt karácsonyfa. Előnye, hogy nagyon szép, szimmetrikus ágai vannak, ára is lényegesen kedvezőbb, mint az előbb említett nordmann fenyőé.

Sajnos a lucfenyő melegben nagyon hamar hullatja leveleit, gyakran már pár nap elteltével is be kell izzítanod a porszívót. Előfordulhat, hogy a fát már jóval korábban, a vásárlás előtt kivágták, így az még hamarabb kezdi hullatni leveleit. Ha szeretnéd elkerülni a csalódást, válassz műfenyőt itt.

Ezüstfenyő

Az ezüstfenyő az egyik legszebb karácsonyfa, bár ez sajnos az árában is megmutatkozik. Ez az egyik legdrágább fajta. Fantasztikus illata belengi az egész szobát, ezüstös színe egyedivé varázsolja megjelenését. A tűleveleket viaszréteg fedi, így később szárad ki, tehát leveleit később hullajtja.

Sajnos az erős tűlevelei nagyon szúrósak, ezért kisgyermekes családok számára nem jó választás. Ha mégis ezüstfenyőt szeretnél a nappalidba, látogass el a www.mufenyo.net oldalra és válogass lehengerlően élethű fáink közül. Ne köss kompromisszumot, rendelj tőlünk!

Erdei fenyő

Az erdei fenyő minden karácsonyfa árus kínálatában megtalálható, igen népszerű választás hazánkban. Kedvező ára és jó lombtartása miatt is sokan szeretik, melegben is viszonylag későn hullatja leveleit. Sajnos igen nehéz megtalálni az igazit, hiszen általában szabálytalan ágakkal rendelkezik. Tűlevelei meglehetősen szúrósak, ráadásul a gyanta is nagy előszeretettel folyik ki belőle, ami sok kellemetlenséget okozhat.

Fekete fenyő

A fekete fenyő, nevéből adódóan igen sötét levelekkel rendelkezik, igazán különleges szépség. Nagy előnye, hogy leveleit a legmelegebb szobákban is jól tartja, ráadásul illata is igen erős.Anyagilag is korrekt megoldásnak számít, népszerűsége méltán növekszik. Sajnos szúrós levelei miatt nem ajánlott kisgyermekes házakhoz, emellett nem egyszerű kihívás megtalálni az igazán szép, szimmetrikus példányt, de persze bátraké a szerencse.

Amennyiben nem szeretnél az élőfák hátrányaival számolni, válassz műfenyőt. Így nem kell sem a tűlevelek korai lehullására, az aszimmetriára, sem pedig a megfelelő méretre, esetleg a jól díszíthetőségre gondolnod.

A műfenyő segítségével az összes problémát megoldhatod, hiszen garantáltan hibátlan, jól díszíthető és lenyűgözően élethű fával lepheted meg magad és családod az ünnepek alatt. Amennyiben az élő fa illatát hiányolod, a problémát könnyen megoldhatod egy fenyő illatú illóolajjal, vagy duftlámpával. Igaz, milyen egyszerű? Rendelj tőlünk és mi várakozási idő nélkül, ingyenesen kiszállítjuk a választott terméket.