Mindannyian szeretjük az érdekességeket, ez a karácsonyi témákkal sincs másképp. vajon miért piros a mikulás ruhája, és melyik a legnépszerűbb karácsonyi dal? Tudtad, hogy Rudolf csupán egy marketingfogás volt? Ha téged is lenyűgöznek ezek az érdekességek, olvass tovább!

A hollandok adták az ötlelet, hogy hagyjunk sütit és tejet a mikulásnak

Ha a te gyermekeid is tejet és süteményt készítenek ki a mikulásnak, azt köszönd a hollandoknak. Ez a hagyomány náluk kezdődött, a gyermekek itt hagytak először tejet és harapnivalót a mikulásnak, hogy az másnap ajándékokat hozzon nekik.

A Coca-Cola nagy szerepet játszott a mikulás imázsában

A mikulás nem mindig egy kedves apókaként ábrázolták, régen sokszor egészen ijesztően jelentették meg. A Coca-Cola 1931-ben úgy döntött, hogy felbérel egy Haddon Sundblom nevű illusztrátort, hogy a hirdetéseiben szerepeltesse a népszerű mikulást. Az volt a céljuk, hogy egy szimpatikus, kedves figurát alkossanak, ezért ismerjük az egész világon olyennak a télapót, amilyen most.

Rudolf csak egy marketingfogás volt

Rudolf, a vörös orrú rénszarvas először 1939-ben jelent meg, amikor a Montgomery Ward áruház felkérte az egyik szövegíróját, hogy készítsen karácsonyi történeteket gyermekeknek. Ezeket az üzlet promóciójaként terjesztették. Így született meg Rudolf, a mai is népszerű rénszarvas.

Az űrhajósok Jingle Bells-t sugároztak az űrből

Sokan követtünk el olyan csínyeket, amelyekkel már túl messzire mentünk le. Kilenc nappal 1965 karácsonya előtt a Gemini 6 fedélzetén tartózkodó két űrhajós azt mondta a Mission Controlnak, hogy egy azonosítatlan repülő objektumot láttak. Észlelték, hogy ez hamarosan belép a Föld légkörébe a sarki pályán északról délre haladva. Ahogy a dolgok egyre feszültebé váltak, az adást a híres Jingle Bells dallal szakították félbe, hogy egy kis örömöt csempésszenek a stresszes helyzetbe.

A csendes éj a legtöbbet felvett dal

Mindannyian ismerjük a karácsonyi dalokat, amelyek a rádiókból szólnak decemberben. Ezek közül azonban van egy, ami lekörözi az összeset. A csendes éj című dal a világtörténelem legtöbbször felvett karácsonyi dala, 1978 óra több mint 733 különböző verziója áll szerzői jogvédelem alatt.

A mikulásnak saját kanadai irányítószáma van

A mikulásnak írt levelek minden évben elárasztják a postahivatalokat Amerikában, ezzel nehéz helyzetbe sodorva a szülőket, akik nem tudják, hogyan válaszolhatnának a levelekre. Azt sem tudták, hogyan magyarázzák meg, amiért elvesztek a gyermekeik mikulásnak írt leveli.

Ám ekkor néhány kanadai postai dolgozó elkezdett visszaírni a levelekre és ahogy a Mikulás-levélíró program beindult, még egy speciális irányítószámot is beállítottak a Mikulás számára. Ez pedig a HOH OHO lett. Te kitaláltad volna?

A kiszáradt karácsonyfák több tüzet okoznak, mint örömöt.

Az elhanyagolt, kiszáradt karácsonyfák évente mintegy száz tüzet robbantanak kis az Egyesült államokban, átlagosan 10 halálesetet okoznak nagyjából 15,7 millió dolláros anyagi kárral karöltve -írja a Consumer Product Safety Comission.

Egy eltévedt szikra nem csak az ünnepet teszi tönkre, hanem rengeteg emberéletet sodorhat veszélybe. Ne kockáztass, válaszd a gyulladásbiztos műfenyőt, ami nem csak biztonságos, hanem lenyűgözően gyönyörű is egyben. Nézelődj a www.mufenyo.net oldalon, a legjobb minőségű műfenyőket nálunk találod!