A karácsony nem létezhet ajándékok nélkül, ami néha igen nagy anyagi beruházásokat követel meg. Olyan kreatív ajándékötleteket mutatunk be, amelyek olcsók, személyesek és elkészíteni is jó mulatság lesz.

DIY üveggömbök

A saját készítésű üveggömbök remek karácsonyi ajándékok, aminek biztosan mindenki örül majd. A legjobb az egészben, hogy nagyon személyessé teheted vele az ajándékozást. Vásárolj átlátszó üveggömböket, majd töltsd meg őket színes tollakkal, névkártyákkal, kedves üzenetekkel, cukorkával, de a gyerekek rajzait is bele teheted. Ha a barátod rajong a kávéért, legyen ez a fő téma és töltsd meg a díszeket kávészemekkel, kekszekkel, vagy fess rájuk kedves üzeneteket. Engedd szabadjára a kreativitásod!

Különös kanalak

Látogass el a közeli bolhapiacra és vegyél pár régi, szép kanalat. Ezek már magukban is igen jól mutatnak, de ha olvasztott csokit öntesz rájuk, még szívet melengetőbbek lesznek. A tökéletes hatás érdekében az olvasztott csokira szórj tört mogyorót, kávészemeket, vagy zúzott cukorkákat, majd hagyd megdermedni.

A kanál fejét csomagold áttetsző papírba, majd egészítsd ki csinos masnival és személyre szóló névkártyákkal is. A barátaid minden reggel áldani fogják a neved, amikor a finom, csokis kávéjukat kevergetik a tőled kapott kanállal.

Készíts gyertyát

Idén készíts fenyőillatú gyertyákat. Szükségesed lesz viasz chipszre, amit könnyen beszerezhetsz a hobbiboltokban vagy online is. Kell még fenyő illatú illóolaj, zöld ételszínezék vagy pigment és a gyertyakanócokról se feledkezz el.

Válassz ki egy csinos befőttesüveget, majd a kanócot tedd az üveg aljára, a tetején pedig rögzítsd hurkapálcikával. Amikor felolvadt a viasz, add hozzá az illóolajat, majd öntsd két külön tálba. Az egyik maradhat fehér, a másik tálban pedig színezd a viaszt zöldre. Rétegezd az üvegben a folyékony anyagot, így végeredményül egy csíkos, fenyőillatú saját készítésű gyertyát adhatsz ajándékba.

Festett tobozok

Egy közös séta alkalmával bizonyára találsz majd pár fenyődobozt az erdőben. Már csak annyi a dolgod, hogy lefesd őket és már kész is az egyedi ajándék. Használhatsz arany vagy ezüst festék sprayt, akrilt, de flittereket is szórhatsz az igazán szikrázó hatás érdekében. A toboz legfontosabb momentuma azonban az üzenet vagy jókívánság, amit az ajándékozottnak írsz. A lényeg, hogy személyes legyen az ajándék, idén nem az ár számít.

Turbózd fel a vodkát

Karácsonykor az alkohollal nem lehet mellé nyúlni. Vásárolj egy nagy üveg vodkát, majd szerezz be mókás, vagy különleges formájú üvegeket. Tegyél az üveg aljára aszalt gyümölcsöket, majd töltsd meg az itallal.

A fókusz itt is a csomagoláson van, a legjobb, ha saját készítésű címkét ragasztasz az üvegre, hagyd, hogy a gyerekek is fessenek a külsejére, persze még a betöltés előtt. Díszítsd a különleges italt szalagokkal, raffiával vagy saját készítésű masnikkal.

Levendulás szempárna

Van olyan ismerősöd, aki nehezen alszik el? Készíts ajándék levendulás szempárnákat. Válassz hozzá illő textilt, de a régi kedvenc pulcsidat is felhasználhatod. A kis párnák megvarrása igazán nem nagy ördöngösség, viszont valóban hasznos ajándék lehet.

Ha összevarrtad az apró párnákat, töltsd meg szárított levendulával és kész is a kiváló alvást segítő ajándék. Textilfestékkel te is könnyedén dekorálhatod az ajándékot, fess mókás szemeket, neveket vagy vicces idézetet a párnákra. A lényeg itt is a személyesség varázsában rejlik.

Reméljük tetszenek ezek a remek, mégis nagyszerű ajándék ötletek, a saját készítésű meglepetések mindig többet érnek, mint a boltban vásárolt ajándékok.