Mindenkinek magáról értetődő, hogy a díszes, csodaszép karácsonyfa a téli ünnep legfőbb momentuma. De elgondolkoztál már valaha azon, vajon miért állítanak karácsonyfát az egész világon? Ha érdekel a válasz, olvass tovább.

Az örök élet szimbolikája

Jóval a kereszténység megjelenése előtt a télen is zöldellő fák különleges jelentéssel bírtak. Ahogyan manapság az emberek fenyővel díszítik otthonaikat az ünnepek alatt, már az ősi népek is örökzöld ágakat akasztottak ajtóikra télen. Sok országban hitték, hogy az örökzöldek távol tartják a boszorkányokat, a szellemeket és a betegségeket. Az örökzöld ágak tehát az örök életet és halhatatlanságot szimbolizálják.

Észek-Európában a titokzatos druidák, az ókori kelták papjai is örökzöld ágakkal díszítették templomaikat az örök élet szimbólumaként. A heves vikingek Skandináviában úgy gondolták, hogy az örökzöldek a napisten, Balder különleges növényei.

A hagyomány Németországban kezdődött

A karácsonyfa állításának hagyománya Németországhoz fűződik, mai ismereteink szerint a keresztények a 16. században kezdtek fát díszíteni otthonaikba. Széles körben elterjedt nézet, hogy Luther Márton, a 16. századi protestáns reformátor volt az első, aki égő gyertyákat helyezett a fa alá karácsonykor.

A fa körüli gyönyörű fények annyira megtetszettek neki, hogy családjának is meg akarta mutatni a varázslatos jelenetet. Ezért fenyőfát hozatott az otthonába és ágait gyertyákkal díszítette. Így vált hát a karácsonyfa minden otthon legfőbb jelképévé az ünnepek alatt.

Értékeld a karácsonyfa jelentését

A karácsonyfa valóban hatalmas jelentőséggel bír az ünnepek alatt, az egész világ Krisztus születésének egyik szimbólumaként használja. Éppen ezért fontos, hogy valóban lenyűgöző és gyönyörű fát állíts te is, ezzel megtisztelve az ünnepet. A karácsonyfa nem csupán az örökélet szimbóluma, hanem a te saját kifejezésmódod is lehet.

Egy igazán szép, megkomponált fa igazi büszkeség a nappali közepén, ami a gyermekek szívét is rabul ejti. A karácsony a szeretet ünnepe, ha netán eddig nem fókuszáltál eléggé a karácsonyfa megjelenésére, most igazán különlegessé és lenyűgözővé teheted az ünnepet.

Adj a megjelenésre

Egy tökéletesen szép karácsonyfa lenyűgöző látványt nyújt az ünnepek alatt és minden ember arcára mosolyt csal. A mesés fények, a kellemes színek, a díszek, a girlandok mind azért vannak a fán, hogy az ünnepek örömteliségét hirdessék. Ha a legjobb minőségű karácsonyfát keresed, jó helyen jársz, hiszen első kézből megrendelheted a www.mufenyo.net oldalról. Kínálatunkban lehengerlően élethű fákat találsz.

A műfenyő egyik nagy előnye, hogy minden évben felhasználhatod, ezzel rengeteg pénzt megspórolhatsz az évek alatt. El sem hinnéd, mennyire gyönyörű lehet egy magas minőségű műfenyő, ha még nem próbáltad ki. Mindemellett díszíteni is pofonegyszerűen tudod majd, hiszen nem kell a természetes fenyők hiányosságaival, aszimmetriájával számolnod.

Amennyiben igazán lehengerlő fát szeretnél idén, látogass el weboldalunkra él nézelődj széles kínálatunkban. Attól sem kell tartanod, hogy esetleg nem tetszik majd a választott fa, hiszen weboldalunkon profi, 3D-s fotók segítségével egyértelműen láthatod, hogyan is fest a műfenyő.

Amennyiben még mindig bizonytalan vagy a vásárlást illetően, gondolj arra, hogy a nálunk vásárolt műfenyőkre 5, vagy akár 10 év garanciát is adunk. Ezzel biztosan nem nyúlsz mellé! Ha eldöntötted, hogy idén igazán különleges karácsonyotok lesz, akkor kezdd az előkészületeket a műfenyő vásárlással.