Ezekkel a karácsonyi kézműves foglalkozásokkal az ünnepi időszak még az eddigieknél is szórakoztatóbb lesz. Inspirálódj ötleteinkből és kösd le a gyerekeket addig, amíg megfőzöd az ebédet.

Hóember ceruzatartók

Keress néhány üres konzervdobozt, alaposan mosd el őket és engedd a gyerekeknek, hogy cuki ceruzatartókat varázsoljanak belőlük. Borítsd be az oldalát fehér papírral, de akril festéket vagy fehér festék sprayt is használhatsz. Ezután add a gyerekek kezébe a kormányt, hadd ragasszanak szemeket, hóember orrot és mosolygós szájat a dobozokra. Készíts elő nekik színes filceket, és színes papírokat, biztosan remekül fognak szórakozni.

Fenyődoboz festés

A fenyőtobozok festése egyben két remek kikapcsolódási lehetőséget is kínál. Keressetek együtt fenyőtobozokat az erdőben, majd egy másik alkalommal jöhet a festés. Csupán pár ecsetre, vízre és akrilfestékekre lesz szükségetek. A tobozokat nagyon szépen ki lehet festeni, még a kisebbek is elboldogulnak vele. Egy ilyen ajándéknak a nagyi is biztosan örülni fog!

Készítsetek saját műhavat

Bármilyen idő is legyen odakinn karácsonykor, nálatok mindigeshet a hó.Csupán két összetevő kell, hogy legyen otthon és jöhet is a móka. Csak 100 gramm szódabikarbónára és borotvahabra lesz szükséged. Öntsd a szódabikarbónát egy nagyobb dunsztosüveg aljába, majd jöhet rá egy maroknyi borotvahab is. Úgyis látni fogod, ha többet felvesz a szódabikarbóna, ne sajnáld a habot.

A hatást fokozhatjátok csillámporral, de levendula olajat is csepegtethetsz a masszába. Zárd le a dunsztosüveg tetejét, majd rázd össze az anyagot, a hó szinte azonnal elkezd képződni. Igazán érdekes végeredménye lesz a játéknak, amit biztosan imádni fognak a gyerekek. Ne féltsd az anyagtól a szőnyeget, a szódabikarbóna egyébként is remek tisztítószer, így a játék végeztével azonnal fel is porszívózhatsz. Ezt hívják igazi win-win helyzetnek! Ha érdekel a téma, nézd meg az elkészítésről szóló videót itt.

Készíts tészta koszorút

Ha akad a háznál pár nagyobb méretű masnitészta, akkor jöhet is a tészta koszorú gyártás. Vegyél elő zöld festéket és ecseteket, majd fessétek zöldre a masni tésztákat. A végeredményt csillámporral is megbolondíthatjátok. Ragasszátok a masnikat koszorúformába egy képeslapra, a kis piros masni hozzáadása kötelező! Már kész is az egyedi készítésű karácsonyi üdvözlőlap.

Vattagolyó hóemberek

A saját készítésű karácsonyi képek és üdvözlőlapok egy új szintre léphetnek a cuki vattagolyó hóemberekkel. A vattagolyók meggyúrása már egyébként is jó mulatság lehet, ragasszátok a vattagolyókat a kartonra, egy előrajzolt hóember formába. A kertben keressetek apró ágakat, amik a hóember kezei lesznek. Színes papírok segítségével ragasszátok fel az orrokat, a szemeket és a fazék sapkáról se feledkezzetek el. Hát nem elbűvölő ötlet?

Karácsonyi bowling pálya

Nem tudsz mit kezdeni az ünnepek alatt felgyülemlett szelektív hulladékkal? Válassz ki 10db, egyforma fél literes pille palackot és készítsetek saját bowling pályát. A palackba tölthettek kevés vizet is, csillámokat is szórhattok bele, így igazán varázslatos lesz a végeredmény.

Természetesen festhettek is a palackokra, de akár filcből vagy papírbók kivágott figurákat is ragaszthattok rá. A lényeg, hogy karácsonyi díszben tündököljön az egyedi bowling szett. A palackok kupakjaira ragasszatok sárga csillagokat, Már csak egy nagyobb labdára lesz szükség és indulhat is a családi bowling meccs.

A felsorolt foglalkozások ihletet adhatnak, hogyan foglald le a kisebbeket is, de a lényeg, hogy engedd szabadjára a fantáziád és hagyd, hogy a gyerekek is kiéljék kreativitásukat. Az elkészült műveket az egész rokonság imádni fogja.