A karácsony az év egyik legszebb ünnepe, amikor együtt örülünk Jézus Krisztus születésének. Sokan már novemberben kutatják az ajándékokat, bár szép számmal akadnak olyan is, aki mindent az utolsó pillanatra hagy. Ilyenkor a legtöbb háziasszony lázas hangulatban készülődik, hogy minél varázslatosabb estét tölthessen el együtt a család. Ahány ház, annyi féle szokás, de mi lenne, ha idén kicsit másképp telne a karácsony?

Milyen is a karácsony?

A karácsony a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe, hiszen ezen a napon született meg Jézus, a megváltó. December 24-e éjjel minden évben varázslatos, különleges este, amikor minden és mindenki elcsendesedik és a szeretet belopódzik a szívekbe. Nem véletlen hát, hogy a karácsony a díszekkel, a finom vacsorával, a betlehemezéssel, az ajándékosztással együtt az év egyik legjobban várt eseménye.

Most pedig nézzük a realitást, hiszen jól tudjuk, hogy a karácsony sokak számára hatalmas stresszforrást is jelent. Napjainkra az elcsendesedéstől az ajándékozás vette át a stafétát. Az igazság az, hogy karácsonykor mindenki szeretne tökéletes díszítést a házban, michlein csillagos vacsorát az aszaltra és természetesen rengeteg ajándékot a szeretteiknek. Ez szinte lehetetlen vállalás, főként, ha mindent az utolsó percekre hagysz. Ismerős az érzés?

Mi lenne, ha idén másra fókuszálnál? Ne engedd, hogy a sok teendő elvegye a karácsony lényegét, méghozzá azt, hogy szeretetben és nyugalomban töltsd együtt az estét a családdal. Ne a lázas készülődésről és a tökéletesség hajszolásáról szóljon az ünnep, hanem rólatok. Na de hogyan érheted ezt el?

Tervezd meg a menüt

Rengeteg időt spórolhatsz meg karácsonykor, ha előre megtervezed a menüt és nagyjából egy héttel a főzés előtt be is szerzel minden hozzávalót. A hideg salátákat akár egy-két nappal előbb is elkészítheted, még finomabb is lesz, ha összeérnek az ízek.

A húsokat is bepácolhatod előre, emellett még számos előkészületet tehetsz annak érdekében, hogy a szenteste ne egy ámokfutás legyen. Karácsony napján hatalmas a tumultus a boltokban és bizony hosszú órákat is keringhetsz az üzletekben, ahelyett, hogy a családoddal töltenéd az időt.

Takaríts lépésekben

A karácsonyi nagytakarítást is eloszthatod kisebb részekre, hiszen egy nap alatt szinte lehetetlen mindennel végezni. Tervezz egy héttel előre és minden nap húzz ki a listáról egy feladatot. A függönyök mosását, az ablakok tisztítását, a vasalást és pókhálózást is megcsinálhatod előbb, így 24-én elég, ha csak felmosol.

Intézd időben a fát

Veled is előfordult már, hogy az utolsó pillanatokban szaladtál boltról boltra, mert még hiányzott az ünnep legfontosabb eleme, a karácsonyfa? A hosszas farigcsálás és a beszerzés rengeteg időt emészt fel, ráadásul az eredmény néha elkeserítő, dülöngélő, gyakran megtépázott fa.

Belegondoltál már, milyen lenne egy olyan fa, ami káprázatosan dús, tökéletes a mérete, nem kell faragni a szárát, ráadásul sosem kell újat venni belőle? Szerencsére létezik az a csoda, ami megváltoztathatja a karácsonyt. Ez a műfenyő, aminek beszerzésével órákat spórolhatsz meg magadnak és persze családodnak.

Ne kínlódj tovább a faállítással, hanem rendeld meg tőlünk az ország egyik legjobb minőségű műfenyőjét és élvezd az ünnepeket a legnagyobb nyugalomban. Hidd el, már ez a lépés is közelebb visz ahhoz, hogy ne a teendőkre, hanem inkább a családra fókuszálhass.

Nem egyszer, hanem hosszú éveken át biztosítod magadnak a tökéletesen élethű karácsonyfát, ami nem hullajtja a tűleveleit, mindig tökéletesen néz ki, stabilan áll, kifogástalan a mérete, ráadásul elég egyszer kifizetni? Mit szólnál, ha idén a karácsony másképp zajlana? Rendeld meg a varázslatos műfenyőt itt: https://mufenyo.net/