Mondanunk sem kell, hogy idén a szokásosnál is izgatottabban várjuk a karácsonyt, hiszen a tavalyi korlátozások miatt az ünnepek kissé más fényben tündököltek. Reményeink szerint ez az év lesz az, amikor a dolgok végre visszatérnek a normális kerékvágásba, ezt pedig érdemes lesz megkoronázni a legvarázslatosabb kiegészítőkkel. Ha érdekelnek az idei trendek, olvass tovább.

Idén a rusztikus lesz a nyerő

Emmie Brookman, a Silver Mushroom háztartási cikkek boltjának kreatív igazgatója szerint az ide trend a rusztikus stílus lesz. Minden jöhet, ami házilag barkácsolt, természetes anyagokból készült. Az elbűvölő dekorációk idén finomabb, letisztultabb, vidéki stílusra váltanak és a természetes anyagok felhasználása kerül a középpontba. 

A karácsonyi dekorációkhoz a legdivatosabb most a fából, tollakból, fenyőtobozokból és akár szárított gyümölcsökből készült díszek. Mivel tavaly karácsonykor többnyire nem lehettek együtt a családok és barátok, a hangsúly az embereket összehozó dekoráción lesz. Nagyobb hangsúlyt fektetünk a közös élmények megteremtésére, ezért lesz idén népszerű a barkács dekoráció, amit akár a barátokkal együtt is elkészíthetsz. 

Fenntarthatóság, mint trend

A karácsonyi asztal szintén az otthon központi eleme, ahol most a fenntarthatóság lesz a nyerő. Minden jöhet, ami újrahasznosítható, vagy kézzel készített. Többek között a műfenyő is megállja a helyét az újrahasznosítás tekintetében. Ezen kívül használd a tavalyi karácsonyi lapokat névtáblákként és illeszd őket egyszerű fenyődobozokra. Egyszerű, mégis nagyszerű ötlet, nemde? 

A klasszikus karácsonyi asztal újragondolásához a szakértők hófehér árnyalatokat, matt ezüsttel és üveggel kombinálnak. Ez a színkombináció elegáns megjelenést kölcsönöz, mely népszerű lesz az idei asztalon. Alex Head, a Social Pantry vendéglátóipari vállalat alapítója azt is hozzáteszi, hogy a személyre szabott díszítés  is nagy trend lesz idén. 

Tedd hát személyessé az asztalt, hogy a vendégek különlegesnek érezzék magukat. Írj kézzel névtáblákat, menüsort, de akár hímzett szalvétákat is használhatsz névvel együtt, emellett szórakoztató fotókkal is díszítheted az asztalt. A lényeg, hogy egyedi, személyre szabott élményt nyújts a terítéssel.

Lássuk a színeket 

A karácsony hagyományos színei a zöld, a piros és az arany, idén viszont a kissé visszafogottabb árnyalatok kerülnek előtérbe. Párosítsd a málna, a szilva és a szőlő árnyalatait arany díszítésekkel. Ez egy drámai, kifinomult megjelenést kölcsönöz, amely mégis élénken hajaz a hagyományos karácsonyi színekre. 

Beth Greer, az Ivy and Bee tulajdonosa szerint a természetes földszínek is nagy hangsúlyt kapnak. A 2021-es színtrendek középpontjában a földes, tompa tónusok állnak majd. Az emberek idén tudatosabban vásárolnak és kifejezik megbecsülésüket a természet iránt. Ahogy nő a kereslet a kézműves dekorációk iránt, úgy haladnak a színtrendek is ebbe az irányba. 

Csomagolj tudatosan

A fenntarthatóság, mint trend a csomagolásokban is megmutatkozik. Az elmúlt néhány évben a fenntarthatóság iránti érdeklődés nőtt, az emberek most szinte minden lehetséges opciót újrahasznosított anyagokkal szeretnének megoldani. A legtöbb trendkövető gyártó idén nagy hangsúlyt fektetett az újrahasznosított termékek forgalmazására, így ezeket könnyűszerrel beszerezheted. 

Mivel a koronavírus drasztikusan megváltoztatta a szeretteinkhez való hozzáállást és a velük való interakciókat, az ajándékozás módja is megváltozik. Éppen ezért vágyunk izgalmas és élménydús ajándékokra. Idén tehát hatalmas népszerűségnek örvendenek majd az élményajándékok, hiszen legtöbbünk vágya az, hogy kimozdulhassunk otthonról és boldog pillanatokat töltsünk szeretteinkkel. 

Vásárolj helyi termékeket is, hiszen ezzel is támogatod a kistermelőket és a helyi közösséget. Legtöbb esetben házi jellegű ajándékokat is találsz a kínálatokban, amelyek szintén az idei fenntarthatósági trendet tükrözik. Reméljük, hogy tetszenek az idei trendek, bár, ha te más stílust részesítesz előnyben, az is teljesen rendben van. A lényeg az, hogy az ünnepek a legnagyobb szeretetben és békességben teljenek.