A karácsonyfa feldíszítése az ünnepek egyik legkedveltebb elfoglaltsága, de lássuk be, néha okoz némi fejtörést. Ha idén extra trendi karácsonyfát szeretnél, szemezgess ötleteinkből, mert bemutatjuk 2021 legnépszerűbb karácsonyfa dekoráció trendjeit.

Karácsonyi falu

Ki mondta, hogy az apró, hóval borított házikók csak a kandallón érzik jól magukat? A kis falu karácsonyfák az idei év egyik legcukibb ünnepi trendje. Szakíts a hagyományokkal és akassz kis házikókat a fára. Használj fehér tobozokat és tömködj vattát az ágak közé. Jöhetnek a hóvirágok és a fényfüzérek is. A lényeg, hogy a dekoráció egy kis falu képét jelentesse meg. Igazán imádni való ötlet, nem igaz?

Cukorkás karácsonyfa

Idén ne a szaloncukor legyen az egyetlen édesség a fán. Imádjuk a színes, csillogó papírba csomagolt cukorkákat, miért ne borítanád az egész fát édességekkel? Természetesen te is rengeteg cukordíszt elkészíthetsz, használd a hobbi boltokban kapható hungarocell labdákat, vagy gyufásdobozokat, természetesen az igazi cukorkákat is felhasználhatod. Ez az ennivaló trend megédesíti a karácsonyt.

Retro karácsonyfák

A 2021 az újrahasznosítás éve lesz, használd hát fel a retro díszeket. Minden jöhet, ami régi, vintage ihletésű. Vedd elő a nagyi régi díszeit és készítsd el ezt a nosztalgikus fát. A vintage díszek leginkább fehér karácsonyfán mutatnak jól, amit itt meg is rendelhetsz. Ha igazán nagy összhangot szeretnél, csomagold az összes ajándékot a fán megjelenő színekbe.

Flocked karácsonyfa

A flocked karácsonyfák azt sugallják, hogy itt az ideje a nosztalgiának. Az idei legnagyobb trend a hóval borított karácsonyfák lesznek, kizárólag ezüst és fehér díszekkel teleaggatva. Minden jöhet, ami csillog és világos színű. Olyan lesz a karácsonyfa, mintha egy képeslapból csöppent volna a nappalidba. Ha a tökéletes havas karácsonyfát keresed, nézelődj itt.

Virágos karácsonyfák

A merész színekkel és élénk virágokkal teli karácsonyfa idén éli fénykorát. Szerezz be művirágokat és díszítsd azzal a fát. Ne spórolj az anyaggal, minél több virág van rajta, annál varázslatosabb lesz a végeredmény. Használj üveggömböket is, de kizárólag a virágokkal egyező árnyalatokat válaszd. Ez a trend ugyan felrúgja a hagyományokat, de az biztos, hogy mindenkinek leesik az álla, ha ezt a trendet meglátja a nappalidban.

Unikornis fák

Légy kreatív az idei karácsonyi témával. Az unikornis fa kizárólag fehér műfenyőn mutat jól, a lényeg pedig a színek gondos kiválasztásán van. Használd az unikornis színeit: rózsaszínt, lilát és kéket.

A pasztell árnyalatok ebben az esetben is előnyt élveznek. Emellett számos egyszarvú díszítésű gömböt találsz az interneten, amik még inkább feldobják a megjelenést. Természetesen az unikornis díszeket te is elkészítheted. Szerezz be fehér üveggömböket, csillámport, akril festéket és színes szalagokat. Jöhet is a közös munka, a gyerekek is imádni fogják.

A fejjel lefelé fordított fák

Ez egy kissé őrült ötletnek tűnik, de biztosan akad pár művész lélek, akik szeretnek minden ponton szakítani a hagyományokkal. Ha te is közéjük tartozol, okvetlenül próbáld ki ezt a meghökkentő trendet. A designerek idén újra gondolták a hagyományos karácsonyfákat és úgy döntöttek, hogy a fát fejjel lefelé állítják az állványba.

Ne lepődj meg, ha ezzel a képtelen ám kétségtelenül újszerű megoldással találkozol. A fa díszítése is külön tudomány lesz, de az biztos, hogy ha szereted meghökkenteni a rokonságot, akkor a fát idén fejjel lefelé fordítva díszíted fel. Ha tetszik az ötlet, rendeld meg az erre alkalmas műfenyőt itt és élvezd, ahogy a barátaidnak leesik az álla.